Problemet med å besøke forretninger som Fjelberg er at man alltid kommer ut med mye mer enn planlagt. Det var også tilfelle denne gang da den vennlige ekspeditøren viste meg noen ferske Gambas, middelhavets kongereker. Umulig å takke nei til noen så fabelaktige skapninger.

Den beste måten å tilberede rå gamba er ved å steke eller grille de. For å gjøre de mest mulig juicy så anbefales det å gjøre dette med alt skallet på. Varm opp litt olje i en panne, fres litt hvitløk, chili og sjalottløk, sleng gambaene oppi og tilsett en klump med smør. Stek de et par minutter på hver side. Det gjør ikke noe om de er litt rå i midten, heller det enn seige som de ofte blir om du steker de for lenge. Ta gjerne en liten skvett hvitvin og kok ut panna, stekesjyen er fantastisk. Rens de som vanlige scampi, dryss over litt salt, pepper, sitronsaft, olivenolje og/eller litt sjy fra panna.

Knask de som de er, smaker himmelsk.

Print Friendly, PDF & Email