Vi har hatt en fantastisk helg i postkortvakre Flåm hvor den fantastiske mannen Birger, fikk sin smellvakre fru Karoline, i noe som må ha vært tidenes triveligste bryllup. En slik helg er en smule slitsomt, legg til en 5 timers biltur før man er hjemme og formen blir en smule slapp. Så hva skulle man ha som sen søndagsmiddag? Jeg spurte alltid hjelpsomme og sympatiske Jamie. Han foreslo en smaksrik, spicy og svært god suppe. Jeg sa takk, tusla opp til Sultan for ingredienser, også setter vi igang.

Denne oppskriften er til 2 personer.

INGREDIENSER

  • 1 gulrot
  • 1 selleristang
  • 1 middels stor søtpotet (400 g)
  • 1 løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 chorizopølse
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 ts curry powder
  • 1 liter kylling/grønnsakskraft
  • litt finhakket chili
  • sitronsaft
  • salt og pepper

 

SLIK GJØR DU DET

– Skrell og grovhakk gulrot og søtpotet. Grovhakk selleristang, løk og hvitløk. Finhakk stilk og persilleblader. Grovhakk 3/4 av chorizopølsa.

– Ha litt olje i en varm kjele og tilsett alle ingrediensene samt 1 ts curry, la det surre i en 10 minutters tid. Samtidig i en annen kjele koker du opp 1 liter kraft, eventuelt 1 liter vann med buljongterninger.

– Hell så kraften over i kjelen med ingrediensene, gi det et oppkok før du skrur ned varmen og lar det småputre til grønnsakene er møre.

– Hell alt over i en blender og kjør det til en jevn og fin suppe. Smak til med sitron, salt og pepper.
Fres opp den siste 1/4 av chorizopølsa. Hell suppen i to skåler, fordel pølsebitene og pynt med litt finhakket persille og chili.

– Server med litt godt brød, masse iskaldt vann og hugg innpå.

Print Friendly