Få måltider symboliserer sommer like tydelig som en loffskive dekket av ferske reker, hjemmelaget majones, dill og sitron. Sett alle ingrediensene på bordet, plasser trivelige folk rundt bordet og sørg for at det er mer enn nok hvitvin. Da er nok en kveld i dette tidsrommet vi definerer som livet, en sikker suksess. Enda frekkere blir det om du starter måltidet med noen fantastiske østers og litt boblevann.

 

INGREDIENSER

 • reker i bøtter og spann
 • sitroner
 • fersk dill
 • godt lyst brød
 • 5 gram salt
 • 200 gram smør
 • MAJONES
 • 1 egg
 • 1 ss sennep
 • 4 dl solsikkeolje
 • 1 dl olivenolje
 • 1 ss hvitvinseddik
 • saften av en halv sitron
 • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Det er viktig at alle ingrediensene er romtemperert før du begynner piskingen.

– Bland sammen 1 egg, 1 ts salt og 1 ss sennep. Piskes godt sammen med en stavmikser. Tilsett litt og litt olje og pisk det godt inn, pass på at du ikke tilsetter for mye olje for da kan majonesen lett sprekke.

– Etter ca. 2 dl med olje tilsetter du 1 ss med hvitvinseddik. Fortsett på samme vis med nye 2 dl olje, så 1 ss hvitvinseddik før du har i siste dl med olje. Helt til slutt har du i et par spiseskjeer med sitronsaft og smaker til med salt og pepper.

– Blir majonesen for tykk kan du spe med litt lunkent vann.
Om majonesen sprekker kan du begynne på nytt med å piske sammen 1 eggeplomme og 1 ss sennep, før du sakte men sikkert pisker inn den sprukne majonesen til riktig konsistens er oppnådd.

– Når majonesen er i boks er resten enkelt. Sett frem rikelig med reker, kviteseidsmør, sitron, brød og dill og hugg innpå. Syyyyykt digg.

Print Friendly, PDF & Email