Etter nesten en uke borte fra kjøkkenet mitt hadde jeg fått litt kokkeleringsabstinenser. Så for å komme tilbake til hektene kjøpte jeg inn diverse ingredienser til noen hjemmelagde albondigas, eller spanske kjøttboller om du vil. Spicy, smaksrike boller i en spicy, smaksrik tomatsaus med litt spaghetti. Nam.

Slik gjør du det
Ingredienser
Albondigas
 • 1/3 lammekjøttdeig
 • 2/3 oksekjøttdeig
 • bacon
 • sjalottløk
 • hvitløk
 • chili
 • sitron
 • paprikapulver
 • tabasco
 • timian
 • rosmarin
 • soltørket tomat
 • salt og pepper

 

Tomatsaus
 • sjalottløk
 • hvitløk
 • chili
 • hermetiserte tomater
 • soltørket tomat
 • sitron
 • rødvinseddik
 • tomatpuré
 • basilikum
 • timian
 • laurbærblad
 • olivenolje
 • sukker
 • salt og pepper
 • pasta
 • parmesan

 

Albondigas
– Man kan selvfølgelig bruke vanlig kjøttdeig, men jeg syntes det er best med lam- og storfekjøttdeig fra slakter. Det er jo også da 100% rent og bra kjøtt uten tilsetningsstoffer. Jeg vil også anbefale å tilsette litt fett, som i dette tilfelle bacon for å hindre at det blir tørt.

– Det er heller ikke nødvendig med like mange eller de samme ingrediensene som jeg har brukt. Alt er lov.
Begynn med å finhakke bacon, sjalottløk, hvitløk, chili, soltørket tomat og urter. Riv et par spiseskjeer med sitronskall. Husk at mange av disse ingrediensene skal brukes både i kjøttbollene og tomatsausen så fordel dem deretter.

– I en bolle blander du sammen kjøtt, sjalottløk, hvitløk, chili, soltørket tomat, revet sitronskall, timian, rosmarin, sitronsaft, paprikapulver, tabasco, litt god olivenolje, salt og pepper. Kna dette godt sammen med hendene og rull ut jevnt store kjøttboller.

– Ha smør i en panne på middels varme og stek til de får en fin brunfarge. Ha de så over i tomatsausen og la de putre med der de siste 5-10 minuttene.

Tomatsaus
– Fres sjalottløk, hvitløk, chili og soltørket tomat i en kjele. Hell over tomat, en stor skje tomatpuré, en teskje sukker, litt røvinseddik, litt olivenolje og litt salt og pepper. La dette stå og småkoke i et kvarters tid. Ha så i laurbærblad, finhakket timian, basilikum, litt sitronskall og sitronsaft og bland dette godt inn. Ha kjøttbollene også over i sausen. La dette småkoke i en 5-10 minutters tid. Smak til sausen med salt og pepper og eventuelt litt sitron. Husk å ta ut laurbærbladene.

– Kok pasta etter anvisning på pakken, bland inn litt god olivenolje og ha over på tallerken. Hell over tomatsaus og kjøttboller. Riv over litt god parmesan og pynt med litt finhakket basilikum. Strø over litt flaksalt og nykvernet pepper.

Print Friendly, PDF & Email