Jeg er nok ikke den flinkeste til å tenke sesong når jeg velger ut middager. Varm suppe er liksom ikke det første man tenker på på en nydelig solrik vårdag, men bortsett fra det så ble jo suppa svært god og når vi avsluttet måltidet med noen ferske bringebær så følte jeg at jeg redda meg inn.

INGREDIENSER

  • 4-5 store jordskokk
  • sjalottløk
  • 1 1/2 liter med kjøttkraft
  • kremfløte
  • kamskjell
  • bladpersille
  • olje
  • smør
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

Suppa
– Del løken i skiver og ha i en kjele med olje på litt over middels varme, freses blank. Ha så jordskokk kuttet i grove terninger over i kjelen og fres disse med i en 3-4 minutter. Hell over 1 1/2 liter oksekraft, kyllingkraft eller vann med buljongterninger. Gi det et oppkok og la det stå og småkoke i en halvtimes tid til jordskokken er mør.

– Sil av, men behold væsken. Ha jordskokken over i en blender sammen med en halv liter med kraft. Kjøres til en fin puré, tilsett mer kraft samt fløte fram til du har en ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Ha det tilbake i kjelen, og gi det et lite oppkok.

Kamskjell
– Salte og pepre kamskjellene på begge sider. Ha en god klatt med smør i en panne på middels varme, ha gjerne litt hvitløk og urter i panna for mer smak. Når smøret har fått en fin farge legger du oppi kamskjellene, de skal stekes raskt til de får en fin brunfarge. Når de er ferdig på den ene siden slår du av platen og snur de. Kamskjell skal aldri gjennomstekes og når de i tillegg skal tilsettes en varm suppe er dette enda viktigere.

– Hell suppen i en suppeskål, ta en teskje og hell over litt halvpisket fløte og pynt med finhakket bladpersille. Legg i kamskjellene og server umiddelbart. Jeg må innrømme at jeg har dratt en Ingrid Espelig og juksa litt for å få kamskjellene til å flyte på suppa på mitt bilde. 🙂

Avslutt måltidet med verdens enkleste dessert, friske bær, litt fløte, melk og noen teskjeer med sukker. Nam.

Print Friendly, PDF & Email