Som snacks er tzatziki og et godt brød helt fantastisk. Og langt sunnere enn, la oss kalle det hovedkonkurrenten, aioli. Jeg spiser lett opp et helt brød så lenge tzatzikien strekker til. Legg til en liten skål med godt saltet hjemmelaget potetgull så er kvelden i boks.

INGREDIENSER

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1/2 agurk
  • 2-3 hvitløksfedd
  • sitron
  • olivenolje
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Hell yoghurten over en finmasket sil slik at du får silt av litt av væsken. Rør litt i den så alt vannet renner ut.

– Skyll, skrell av det ytterste skallet og del agurken i to. Ta ut kjernen, det er her mesteparten av væsken sitter.

– Riv agurken over en tallerken, legg en annen tallerken over og legg et par kokebøker over der igjen. La det ligge slik i en halvtimes tid, da er all væsken presset ut av agurken. Eventuelt legger du agurken på et rent kjøkkenhåndkle, salter det litt og klemmer håndkle hardt rundt agurken slik at væsken blir presset ut.

– Finhakk hvitløk. Riv noen spiseskjeer med sitronskall før du deler sitronen i to.

– Ha yoghurten i en skål, rør inn agurken og hvitløken. Dryss over revet sitronskall, litt god olivenolje, litt sitronsaft og litt salt og pepper. Rør dette godt inn og smak deg frem til den er perfekt. Spis deg stappmett, men hold deg hjemme resten av kvelden da du lett kan ta liv etter all hvitløken.

Print Friendly, PDF & Email