Tenkte jeg skulle slenge ut et innlegg til før vi drar på et par dagers påskeferie. Jeg syntes denne erte- og myntesuppa er utrolig god samtidig som at den er superkjapp, nesten gratis og sunn. Sånne retter kan man virkelig like. Denne oppskriften er beregnet på to personer. Her servert med et par skiver godt brød og hjemmelaget hvitløkssmør.

INGREDIENSER

 • 300 g frosne erter
 • en neve med mynte
 • grønnsaksbuljong + vann
 • sjalottløk
 • pancetta
 • creme fraiche
 • salt og pepper
 • HVITLØKSSMØR
 • 100 g romtemperert smør
 • 2-3 fedd hvitløk
 • liten neve bladpersille
 • sitron
 • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

Suppe
– La ertene ligge på kjøkkenbenken en liten halvtime før de skal brukes, så litt av væsken kan renne av mens de er fortsatt frosne.

– Vask myntebladene godt og la de renne av seg på litt kjøkkenpapir. Finhakk sjalottløken.

– Sprøstek pancettaen i en stekepanne og ha over på litt kjøkkenpapir for å renne av seg. Pancetta er en italiensk type bacon som er utrolig god.

– Kok opp vann med grønnsaksbuljong og sett til side. I en annen kjele freser man kjapt sjalottløken i litt olje. Hell grønnsaksbuljongen over løken og tilsett myntebladene. La det få et lite oppkok før du tilsetter ertene, la det trekke/småkoke i en 3-4 minutter til ertene er myke.

– Sil av innholdet men spar på væsken. Ha det over i en blender sammen med et par spiseskjeer creme fraiche. Tilsett litt av buljongen igjen for å få perfekt tykkelse på suppa. Smak til med salt og pepper. Dersom det ikke er klart for servering umiddelbart, kan du ha det over i en kjele igjen for å holde den varm.

– Hell over i to boller, ha en liten teskje creme fraiche i midten, strø over pancettaen og pynt med et mynteblad eller to. Serveres med ristet brød og hjemmelaget hvitløkssmør.

ertesuppeing

 

Hvitløkssmør
– Ha romtemperert smør, finhakket hvitløk og en liten neve fersk bladpersille som også finhakkes over i en blender. Tilsett så saften av en halv sitron samt litt salt og pepper. Blandes godt sammen. Ha det over på litt plastfolie, lag en liten pølse av det, rull sammen og ha i kjøleskapet. Smaker utrolig friskt og digg.

hvitloksmor

 

LagreLagre

Print Friendly, PDF & Email