Brukte noen timer i kveld til å lage en kyllingkraft tiltenkt en risotto jeg har lyst til å prøve ut. Hadde restene av en Stange kylling i fryseren og kjøpte en hel kylling fra Prior i tillegg. Litt mire poix og en boquet de garni så var vi i gang. Det fins mange forskjellige varianter både på denne og på krafter generelt. Jeg valgte en kombinasjon av litt forskjellige retninger og denne løsningen funket veldig fint. Jeg var nok noe sløv på skummingen så ble ikke like klar som jeg hadde håpet på, så der får dere være litt mer pertentlig enn meg. 🙂

Slik gjør du det
Ingredienser
  • 2,5 kg kylling/ben
  • 4 liter vann
  • 1/3 sellerirot
  • 2 gulrøtter
  • 1 purre
  • 1 stor løk
  • 1 hel hvitløk delt på midten
  • timian
  • persille
  • 3 laurbærblad
  • hel pepper
  • salt og pepper

 

– Legg kyllingen i en stor kjele. Om du ønsker en mørkere kraft så bruner du kylling først. Hell over kaldt vann til det dekker all kyllingen, kok sakte opp og skum av hele tiden under oppkoking.

– Skyll og kutt grønnsakene i grove biter, ha de i gryta og kok opp igjen. Tilsett urter og krydder og la det småputre i 40 minutter. Sil av kraften.

– Om du ønsker en mer konsentrert kraft så koker du den nå videre inn så lenge du måtte ønske. På generell basis så vil jeg anbefale å koke inn til halvparten over middels varme. Dette tar fort noen timer.

– Avkjøl på kjøkkenbenken før du putter den i kjøleskap/fryser. Om du fryser den ned så kan det være smart å merke beholderene med dato kraftet ble kokt og hvor mye som er i hver.

Print Friendly